Policie obvinila muže, který měl hrozit bombou v havlíčkobrodské nemocnici

Až 15 let ve vězení může strávit muž, který měl vyhrožovat bombovým útokem nemocnici v Havlíčkově Brodě. Policie ho obvinila z šíření poplašné zprávy a obecného ohrožení.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál nemocnice Havlíčkův Brod

Areál nemocnice Havlíčkův Brod | Foto: Google Maps

„Kriminalisté dnes zahájili trestní stíhání 49letého muže z Brněnska,“ uvedla dnes mluvčí krajské policie Jana Kroutilová.

„Byl obviněn ze spáchání dvojnásobného přečinu šíření poplašné zprávy a dvojnásobného zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení,“ dodala Kroutilová.

Muž je podezřelý z toho, že ve čtvrtek v noci a v pátek ráno volal do havlíčkobrodské nemocnice a vyhrožoval bombou. Zdravotníci kvůli tomu evakuovali asi 400 pacientů.

V obou případech policisté areál havlíčkobrodské nemocnice prohledali a žádný nebezpečný předmět nenalezli. Kriminalisté podezřelého muže vypátrali a zadrželi v pátek dopoledne.

Obviněný je v současné době umístěný v policejní cele. Kriminalisté chystají podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

V případě, že dá soud za pravdu policistům, hrozí pachateli 8 až 15 let za mřížemi.

Simona Bartošová, Tereza Chlubná, Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme