Policie rozbila na Ústecku organizovanou skupinu výrobců pervitinu

Policisté zadrželi v Ústeckém kraji 14 lidí, podezřelých z výroby pervitinu. Členům organizované skupiny hrozí až 12 let vězení. Pervitin mohli vyrábět až 5 let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pervitin

Pervitin | Foto: Policie ČR

„Nám se podařilo zdokumentovat 83 tisíc dovezených tablet, takže bychom se dostali na nějakých skoro 20 kilo pervitinu, který by z léčiv, které si dovezli, mohli vyrobit,“ říká kriminalista z krajského TOXI týmu Radek Blín.

Kriminalisté obvinili všech 14 lidí ve věku od 20 do 45 let, šest jich skončilo ve vazbě. Podle Radka Blína jde zřejmě o největší úspěch specializované jednotky, která v Ústeckém kraji funguje od konce roku 2014.

Specializovaný Toxi tým má 56 policistů. Za loňský rok odhalil 34 laboratoří na výrobu drog, 31 pěstíren, zajistil přes 73 kilogramů marihuany a kilogramy pervitinu.

Mezi velkými akcemi z poslední doby je taky zátah kriminalistů proti prodejcům drog v Petrovicích na Ústecku. Na tamní tržnici zadrželi 1,5 kilogramu drogy určené pro německé zákazníky.

Metamfetamin (pervitin) | Foto: Český rozhlas

ČRo, Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme