Policisté na Teplicku vyšetřují poškození elektrického stožáru, mohlo jít o výbuch

Mezi Teplicemi a Hudcovskou Výšinou někdo v noci poškodil sloup elektrického vedení. Incident vyšetřují policisté, jednou z verzí je úmyslně vyvolaná exploze. Dodávka proudu přerušena nebyla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stožár vedení vysokého napětí v Albánii

Stožár vedení vysokého napětí v Albánii | Zdroj: Reuters

Událost se podle mluvčího teplické policie Dana Vítka stala dnes kolem druhé hodiny ráno.

„Jednou z vyšetřovacích verzí je úmyslné poškození sloupu následkem exploze dosud nezjištěné látky. Bližší okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování,“ řekl Vítek Českému rozhlasu.

Podle deníku Právo někdo na místě nastražil výbušný systém. Deník také upozorňuje, že ze sloupu vedla elektřina do nedalekých budov a že poblíž Hudcovské Výšiny je fotovoltaická elektrárna.

Odběratelé elektřiny bez proudu nezůstali. "Díky včasnému zásahu lidé nijak nepocítili, že by se v lokalitě něco stalo," řekla pro ČTK mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová.

ČRo, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme