Policisté vyšetřují příčiny požáru filmových kulis na Barrandově, hasiči už odjeli

Policisté vyšetřují, proč hořelo v areálu filmových studií na pražském Barrandově. Na místě ohledávají požářiště. Kvůli rozsáhlému ohni včera hasiči použili vodní děla a na místě zasahoval i vrtulník. Předběžnou škodu zatím kriminalisté odhadují zhruba na 100 milionů korun. Požár většinu filmových kulis zničil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli požáru filmových kulis zasahovali hasiči v areálu filmových studií na Barrandově

Kvůli požáru filmových kulis zasahovali hasiči v areálu filmových studií na Barrandově | Zdroj: ČTK

Hasiči na pražském Barrandově požár definitivně zlikvidovali dnes před sedmou hodinou ráno. „Dva objekty z toho dřevěného městečka jsme zachránili, nicméně máme už určenou předběžnou škodu. A ta bude asi 100 milionů korun,“ řekla jejich mluvčí Pavlína Adamcová.

Hlášení o požáru, který byl vidět na kilometry daleko, dostali hasiči včera v 17:21. Hořelo na ploše 100 krát 100 metrů, kde stály kulisy středověkého městečka, které oheň téměř úplně zlikvidoval a přeskočil i na okolí porost. Živel se hasičům podařilo dostat pod kontrolu už v pátek večer, dohašování ale trvalo až do dnešního rána.

Hasiči uhasili požár kulis na Barrandově, způsobil škodu asi 100 milionů korun

Číst článek

Do hašení se zapojilo sedm jednotek profesionálních a 17 jednotek dobrovolných hasičů, vojenská cisterna z letiště ve Kbelích a pomáhal také vrtulník. Tři zasahující hasiči museli být ošetřeni kvůli únavě a přehřátí.

Hořely rozlehlé kulisy na přilehlém pozemku barrandovských ateliérů. Kulisy připomínají středověké městečko z 13. a 14. století, natáčí se v nich totiž historický seriál Knightfall věnovaný posledním letům existence řádu templářů.

Podle šéfa barrandovských studií Petra Tichého je Knighfall nejzajímavějším a největším letošním projektem tamních ateliérů. Američtí producenti, kteří tam seriál natáčejí pro History Channel, by v Česku měli utratit přes 2 miliardy korun Hodnota kulis by se měla pohybovat v desítkách milionů korun.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme