Povolební jednání na Pardubické radnici se dostala do patu

Nad novou vládou Pardubic visí otazníky. Strany jen těžko hledají společnou řeč. Vítězná ČSSD se domluvila s ODS, aby měla v zastupitelstvu většinu potřebuje dalšího partnera. TOP 09 se ale nakonec dohodla se Sdružením pro Pardubice a Pardubáky. Ani tato koalice ale nemá potřebnou většinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubická radnice na Pernštýnském náměstí

Pardubická radnice na Pernštýnském náměstí | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Jednání s ODS zkrachovala na personálních požadavcích Pardubáků, kteří nechtějí na radnici stávajícího náměstka za ODS Alexandra Krejčíře. I on už s Pardubáky jednat nechce. Podle něj jsou teď ve hře další dvě možnosti.

„Těch variant je víc. Jednou z nich je, že by ODS odešla do opozice, i to je možné. Nebo, že by se respektoval výsledek voleb a koaliční skupina by se sestavila podle toho, jak dopadly ve volbách. To znamená ČSSD, Sdružení pro Pardubice a ODS,“ vysvětlil.

Katarína Brezovská, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme