Praha 3 podala kvůli Klinice trestní oznámení. Bojí se o bezpečnost obyvatel

Trestní oznámení kvůli sociálnímu centru Klinika dnes podala Praha 3. Bojí se prý o bezpečnost obyvatel městské části. Aktivisté v objektu zůstávají nelegálně od začátku března, kdy jim vypršela nájemní smlouva. Obavy také planou z toho, že někdo v Klinice třikrát za poslední dobu nahlásil bombu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stát sám uzavřel s obyvateli Kliniky smlouvu o pronájmu

Stát sám uzavřel s obyvateli Kliniky smlouvu o pronájmu | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Trestní oznámení má podle místostarosty Prahy 3 Alexandra Bellu tři části. „První část je šíření poplašné zprávy. Druhá část je neoprávněný zásah do práva k domu,“ říká Bellu.

„Třetí část schvalování trestního činu se vztahuje k tomu, že pokud by byla naplňována skutková podstata té druhé části a v tom objektu se nacházel někdo bez nabývací listiny nebo smlouvy, tak by to znamenalo, že Policie ČR přehlíží tuto skutkovou podstatu.“

Městská část kvůli Klinice taky na pondělí svolala bezpečnostní grémium, na které pozvala ministra vnitra Milana Chovance z ČSSD a ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme