Praha bude kvůli sporu o nájem Škodova paláce hledat nové právní zástupce

Ve sporu o nájem Škodova paláce nebude Prahu zastupovat advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík. Radní dnes zrušili smlouvu, kterou město s právníky mělo. Reagovali tak na nejasnosti, které se objevily kolem výběru právní kanceláře. Opoziční TOP 09 už vyzvala primátorku Adrianu Krnáčovou z hnutí ANO, aby odstoupila, a podává na ni i trestní oznámení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škodův palác, Magistrát Hl. m. Prahy

Škodův palác, Magistrát Hl. m. Prahy | Foto: Filip Jandourek

Podle předsedy klubu TOP 09 Václava Novotného je možné, že Krnáčová porušila zákon a poškodila zájmy hlavního města. Právníky údajně vybírala na doporučení protistrany, firmy Copa Retail.

„Paní primátorka se v dohodě s protistranou ve sporu o Škodův palác domluvila na právním zastoupení. Ba zdá se, že i dokonce na skutečnosti, že druhá strana je ochotna krýt náklady právního zastoupení. To samo o sobě budí velké pochyby o korektnosti celé věci,“ řekl Novotný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Praha zrušila smlouvu s právní kanceláří, která město zastupovala ve sporu o nájem Škodova paláce. Natáčela o tom Edita Valentová

Adriana Krnáčová kritiku odmítá a odstoupit nehodlá. Proti trestnímu oznámení ze strany TOP 09 se bude bránit.

„Já potom podám trestní oznámení na TOP 09 kvůli tomu, jak v loňském roce vybrala bez výběrového řízení právní kancelář Munková Zoufalý. Tuto právnickou kancelář pověřili případem sporu o Škodův palác,“ uvedla primátorka.

Za primátorkou stojí Trojkoalice i ČSSD. Podle nich je zrušení smlouvy s kanceláří Kocián Šolc Balaštík správným krokem, potvrdil radní Petr Dolínek z ČSSD:

„Za sebe říkám, že toto řešení je pro ČSSD to správné. Znamená to, že nás bude zastupovat někdo, koho nikdo nemůže podezírat, že do jednání šel již s řešením.“

Podle radního Michala Haška z hnutí ANO tak chce hlavní město vyvrátit pochybnosti, které se v souvislosti s výběrem právní kanceláře objevily.

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová ve studiu Reginy | Foto: Zuzana Fryčová

„Chceme, aby to bylo naprosto transparentní. Proces výběru nové právní kanceláře by měl být pod drobnohledem veřejnosti i médií. Nová právní kancelář bude známá do konce května,“ dodal Hašek.

Advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík se k celé situaci zatím nechce vyjadřovat, jak uvedla v e-mailu Eva Jarešová, vedoucí marketingu a komunikace.

Praha chce u soudu dosáhnout snížení údajně předraženého nájemného za Škodův palác. Město za budovu platí ročně 200 milionů korun. Soud ale už dvakrát žalobu Prahy zamítl. Smlouvu město uzavřelo za bývalého primátora Pavla Béma z ODS.

Škodův palác, Magistrát Hl. m. Prahy | Foto: Filip Jandourek

Edita Valentová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme