Praha patří mezi oblíbené turistické cíle Izraelců

Izraelci cestují hodně a rádi. Přesto, nebo možná právě proto, že je mnoho zemí Blízkého východu občanům židovského státu z politických důvodů zapovězeno. Mezi nejoblíbenější destinace izraelských turistů a cestovatelů patří vedle Spojených států, Dálného východu nebo středomořských letovisek evropské metropole. Mezi nimi zaujímá přední místo v popularitě Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pinkasová synagoga v Praze

Pinkasová synagoga v Praze | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Česká metropole Izraelce přitahuje nejen památkami, místy spojenými s židovskou historií nebo s historií jejich vlastních rodin, ale také značně odlišným životním stylem, atmosférou, vizáží ulic či chováním lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Jana Prokeše o izraelských turistech v Praze

Do Česka ročně zavítá 30 až 50 tisíc turistů z Izraele, průměrně zde stráví čtyři až pět dnů ve středně drahém pražském hotelu, ze kterého vyrážejí za poznáním české metropole a několika málo cílů v regionech, jako je třeba Terezín.

Podle izraelského velvyslance v Praze Jákova Lévyho do Česka míří Izraelci všech věkových skupin i různého stupně náboženské zanícenosti:

„Jezdí sem pochopitelně i za pivem, které milují, do hospod, klubů i restaurací. Lákadel je opravdu hodně. Mnozí také jezdí relaxovat do Karlových Varů nebo Mariánských Lázní. Jiní zase přijíždějí kvůli hudbě, vždyť Praha je také hudební metropole.“

Praha proto patří spolu s Londýnem a Barcelonou mezi Izraelci nejvyhledávanější evropské metropole.

Jan Prokeš, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme