Praha se tiskem papírových kuponů jistí pro případ, že dojdou licence na opencard

Praha si pro jistotu tiskne papírové kupony na městskou dopravu. Použila by je ale až v případě, že by došly licence na výdej nových opencard. Stávajících uživatelů se podle vedení radnice problém netýká, svou kartu by vyměňovat nemuseli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard

Opencard | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Podle firmy eMoneyServices, která vlastní práva na opencard, ovšem není možné garantovat současné používání papírových kuponů a elektronické karty.

Mluvčí magistrátu Petra Hrubá to vyvrací: „Podle našich dostupných údajů ty systémy samozřejmě mohou fungovat vedle sebe. I dnes vydáváme tříměsíční papírové kupóny.“

Vytištěním papírových kuponů na městskou dopravu se chce město vyhnout tomu, aby muselo pod časovým tlakem kupovat od společnosti eMoneyServices licence nové.

„Papírovými kupóny se jistíme pro případ, že městu dojdou licence pro výdej nových opencard, kterých máme v současnosti zhruba 60 tisíc. Dle předpokladů a statistických údajů z dopravního podniku by těch 60 tisíc licencí mělo vydržet zhruba do konce prázdnin,“ dodává Hrubá.

Kartu opencard, která slouží především jako tramvajenka, si dosud vyzvedlo asi 1,2 milionu cestujících. Deset minulých radních za TOP 09 a ODS kvůli projektu čelí obvinění. Spor Prahy a společnosti EMS, která vlastní ke kartě práva, řeší soud.

Kauza opencard | Foto: Český rozhlas

ČTK, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme