Na trasu pražského půlmaratonu vyrazilo více než 12 tisíc běžců

Půlmaraton přilákal do centra Prahy tisíce sportovců. Na trasu dlouhou 21 kilometrů vyrazili v pravé poledne z náměstí Jana Palacha. Kvůli závodu se ale značně zkomplikuje cestování po metropoli. S dopravními omezeními je třeba počítat zejména mezi 11. a 17. hodinou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patnáctý ročník Pražského půlmaratonu

Patnáctý ročník Pražského půlmaratonu | Foto: Filip Jandourek

Trasa 17. ročníku Sportisimo 1/2Maratonu Praha vede po obou březích Vltavy. Běžci překonají hned několik mostů.

Poběží na Smíchov, do Nuslí, Karlína, Starého i Nového Města, na Malou Stranu nebo do Holešovic. Celkem je čeká trasa dlouhá 21 kilometrů.

„Závod zasáhne i do Nuslí, na Strakonickou ulici a na druhou stranu zase přes Holešovice a Rohanské nábřeží zpět na náměstí Jana Palacha,“ přibližuje trasu závodu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policie nabádá řidiče, aby po dobu trvání závodu nejezdili do centra. Obyvatelé mají k přepravě využívat hlavně metro. Veškeré informace naleznou na stránkách pražského Dopravního podniku.

Na letošní půlmaraton se mohlo přihlásit celkem 12 500 běžců. Podle mluvčí závodu Zdenky Pechové se startovní listina závodu zaplnila poměrně rychle. „Kapacita 12 tisíc byla vyčerpána již na začátku prosince minulého roku, takže zájem je skutečně velký.“

Charakteristika tratě - Pražský půlmaraton 2015 | Foto: ČTK

Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme