Před jeho ženou bych ho zastřelil, vyhrožoval muž na Facebooku. Na čtyři měsíce půjde za mříže

Okresní soud v Lounech pravomocně odsoudil Vladimíra Kudráče za nebezpečné vyhrožování na 4 měsíce ve věznici s dozorem. Obviněnému hrozil až jeden rok. Třetina sazby mu byla udělana po přihlédnutí k polehčujícím okolnostem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Celý případ souvisí s incidentem, který se odehrál v říjnu v Žatci. Do tamní pizzerie přišel pravděpodobně zdrogovaný muž a začal tam obtěžovat ženy. Do příjezdu policie drželi muže na místě zákazníci. Muž ovšem po chvíli zkolaboval a i přes okamžitou první pomoc zemřel. Nařízená pitva neprokázala jakékoliv cizí zavinění. Příčinu úmrtí by měly objasnit laboratorní testy. Kriminalisté se tímto případem nadále zabývají.

Na internetu se po události objevilo jméno kuchaře, který ale v době incidentu nebyl v práci. Vladimír Kudráč po zveřejnění kuchařova jména přidal na Facebooku komentář, ve kterém mimo jiné napsal: „Před jeho ženou bych ho zastřelil. Čau, užij si to v pekle.“ Kuchař kvůli obavám o svůj život podal na Kudráče trestní oznámení, na čas odešel ze zaměstnání a odstěhoval se ze Žatce pryč.

Lidé v Žatci uctili Roma, který zemřel po konfliktu v pizzerii. Zasahovala policie

Číst článek

Soud dnes při jednání přečetl i Kudráčův omluvný dopis, který napsal kuchaři. Obviněný svého činu litoval: „Napsal jsem to (na facebook) z emocí, nemyslel jsem to vážně,“ řekl před soudem. „Omluvu chápu, ale nepřijímám. Užil jsem si dost stresu a žádná omluva to nespraví,“ řekl svědek.

„Ten Rom (Kudráč) byl do určité míry obětí té celkové psychózy a vyhrožování. On se na tom podílel jen jediným zápisem na facebooku. Ten nepodmíněný trest je pro něj dost tvrdý. Navíc je v podmínce, soud mu ji přemění stejně jako nevykonané nařízené hodiny veřejně prospěšných prací na trest,“ řekl ČTK státní zástupce Jindřich Koželuh.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme