Při amatérských závodech motocyklů na Masarykově okruhu zemřeli dva lidé

Během sobotního závodu motocyklů na brněnském Masarykově okruhu zemřeli dva jezdci. Příčinou byla hromadná nehoda hned na startu. Neštěstí se stalo při amatérských závodech soukromého klubu ze zahraničí, který si okruh pronajal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masarykův okruh - tribuny

Masarykův okruh - tribuny | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Případ už šetří policie. „Policie přijela na místo a případ si převzala. V současné chvíli probíhá vyjadřování. Za automotoklub se k tomu nemůže vyjadřovat, i s ohledem na to, že akce byla soukromá,“ říká mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana.

„Poslední smrtelnou nehodu zaznamenal Automotodrom Brno v roce 2008, přičemž v profesionálních, oficiálních závodech dosud žádná oběť nebyla,“ dodal Smetana.

Přehrát

00:00 / 00:00

O závodech a případné příčině nehody na Masarykově okruhu mluví expert na motocyklistiku Václav Svoboda

Příčinu nehody teď zjišťují odborníci. Podle experta na motocyklistiku Václava Svobody ale za ni většinou můžou sami jezdci.

„Motodromy jsou dnes stavěny kvalitně a jsou zabezpečeny. Pokud dojde k chybě a k takovéto tragické události, může za to jezdec, který prostě nezvládl situaci,“ dodal Svoboda.

Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme