Při noční bouřce se centrem Týna prohnala řeka

Silný přívalový déšť v noci ze soboty na neděli poškodil ulice v centru Týna nad Vltavou. Městem se při noční bouři prohnala řeka dešťové vody. Poničená je dlažba na náměstí a v přilehlé ulici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky noční bouřky v Týně nad Vltavou. Přívalový déšť poškodil Puchmayerovu ulici a náměstí Míru

Následky noční bouřky v Týně nad Vltavou. Přívalový déšť poškodil Puchmayerovu ulici a náměstí Míru | Foto: Petr Meškán

Vedení Týna nad Vltavou žádá o zvýšenou opatrnost v ulici Puchmayerova a na náměstí Míru. Ulice Puchmayerova byla v neděli uzavřena pro dopravu v úseku od kruhového objezdu po ulici Na Brodech, na náměstí Míru byl omezen průjezd.

Vážně poškozená je i letní plovárna. Voda také vyplavila sklepy desítek domů a zaplavila orchestřiště místní Sokolovny.

Podle údajů města v noci spadlo až padesát milimetrů srážek za čtyři hodiny.

Starosta Milan Šnorek uvedl, že škody na majetku budou větší než při povodních v roce 2013. „Jedná se o vytrhanou dlažbu i splavené části podloží místních komunikací. Spadla také část opěrné zdi pod kostelem svatého Jakuba,“ vyjmenoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Týně natáčela Mária Pfeiferová

V Jihočeském kraji nadále platí výstraha před silnými bouřkami. Český hydrometeorologický ústav ji vydal až do úterní 22. hodiny.

Může vát také vítr. Lidé by měli dávat pozor na padající větve. Kvůli přívalovým dešťům může dojít k rozvodnění malých toků, hrozí také zatopení níže položených míst a sklepů.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme