Pyrotechnici vyvezli první sklad ve vrbětickém areálu. Zatím šlo jen o chemikálie

Speciální policejní skupina včera vyvezla první sklad munice z vrbětického zbrojního areálu. Šlo o skladiště umístěné na okraji nebezpečného prostoru. Odborníci vyskladnili chemické látky soukromé firmy, jako například chloristan amonný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrbětický areál pokryl první sníh

Vrbětický areál pokryl první sníh | Foto: Roman Verner | Zdroj: Český rozhlas

„Vyskladněný a zkontrolovaný materiál tentýž den odvezli nákladním vozidlem zástupci jedné z firem novému majiteli,“ řekla Českému rozhlasu krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Areál zatím neopustily žádné výbušniny ani munice. Pyrotechnici nadále pokračují v čištění ploch a přípravách na vyklízení dalších skladů. Podle policejní mluvčí se soustřeďují na okolí epicentra druhého výbuchu.

„Kontrolují neporušenost střech a udržují sjízdnost komunikací uvnitř střeženého areálu. Včera začali společně s příslušníky ženijního pluku budovat v prostoru skladů trhací jámu, která poslouží pro likvidaci nebezpečné munice, která není schopná převozu a je určena ke zneškodnění,“ dodala Kozumplíková.

Munice se podle rozhodnutí Bezpečnostní rady státu z konce loňského roku začne odvážet nejdříve ve druhé polovině ledna.

Vrbětice - muniční sklad | Foto: Český rozhlas

Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme