S vraždou rodiny Harokovy se ani po dvou letech přátelé a sousedi nevyrovnali

Dnes to jsou přesně dva roky od vraždy manželů Harokových a jejich dvou dospělých synů v Brně-Ivanovicích. Jediným podezřelým je jejich americký příbuzný, dvaadvacetiletý Kevin Dahlgren. Na místě podle policie po činu založil požár a potom odletěl do Spojených států. Hned na letišti ve Washingtonu ho zadržela FBI a od té doby je mladík ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní páska, policie, uzavírka (ilustrační foto)

Policejní páska, policie, uzavírka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Právě dnes bude americký soud rozhodovat o jeho stížnosti proti vydání české justici. Ani po dvou letech se přátelé a sousedi obětí s tragédií úplně nevyrovnali.

Velký dům rodiny Harokových v Ivanovicích je už dva roky prázdný. Dnes už ale má nové majitele. Sousedi na události staré dva roky vzpomínají jen neradi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tragédii v Brně-Ivanovicích připomněla Vlasta Gajdošíková

Jiří Šebela, ředitel základní školy, kde učila Veronika Haroková, ukazuje krabici s plakáty, které v květnu roku 2013 zaplnily celou školu.

„Učitelky brečely od května do června a pořád dál. Určitě je to živé a je velké očekávání, že Dahlgrena vydají, aby mohla česká justice rozhodnout a ne americká.“

„Martina jsem znal 35 let, kluky jsem znal od miminek.“ Karel Heřman hrál s Martinem a Filipem Harokem v kapele Ukulele orchestra jako Brno. Znal i Kevina Dahlgrena. Tehdy mu připadal jako normální mladý kluk. Dnes nepochybuje, že vrahem byl právě on.

„No jasně, to nikdo jiný být nemohl. Já mám jediný důvod pro to, aby ho vydali. Chtěl bych slyšet proč.“

Motiv činu je záhadou i pro policii. „Tam skutečně tápeme a těžko bez jeho přítomnosti v České republice říct, co bylo motivem tohoto jednání,“ řekl už dříve kriminalista Antonín Hrdlička.

Soud v USA znovu projedná případ Kevina Dahlgrena, ČR žádá jeho vydání

Číst článek

V případě, že se Kevin Dahlgren dostane před český soud, hrozí mu až doživotí.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme