Segwaye zmizí z centra Prahy. Hlavní město začíná instalovat značky zakazující provoz vozítek

Praha začíná s instalací značek zakazujících provoz vozítek vyvažovacích vozítek, například segwayů. První v pátek osadí Hradčanech. Značky budou platné po dvoutýdenní odvolací lhůtě. Pak bude magistrát moct vymáhat pokuty. Vyhláška, která vozítka v centru města zakazuje, platí už od léta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turisté v Praze

Turisté v Praze | Zdroj: Reuters

Na dopravním značení je silueta jezdce na segwayi v červeném zákazovém kolečku. Řidiči segwayů a dalších vyvažovacích vozítek nebudou moct jezdit v památkové rezervaci a zákaz bude platit i v celé Praze 1, části Prahy 2, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, území Libně, Holešovic a Letné.

Dohromady bude stát v metropoli víc než 600 značek na zhruba 250 místech. Magistrát za jejich výrobu a osazení zaplatí přes 4 miliony korun.

Hlavní město provoz vozítek zakázalo už v červenci, kvůli chybějícím značkám ale nemohlo pokutovat.

„Pracovně to beru tak, že bych byl velmi rád, aby to od Nového roku fungovalo. Je sice škoda, že se nám to nepovedlo rychleji, ale legislativní kroky bylo potřeba projít. Na druhou stranu nám provozovatelé těchto zařízení nemůžou tvrdit, že neměli čas na přizpůsobení svých firem dané situaci,“ řekl Českému rozhlasu náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

dab, Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme