Šetření havárie vrtulníku na Plzeňsku převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů

Úterní nehodu vrtulníku na Plzeňsku začal řešit místo policie jiný orgán. Stroj se odpoledne zřítil u obce Rybnice, dva muži nehodu nepřežili. Původně začala pád vyšetřovat policie a Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Už večer ale případ převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda vrtulníku na severním Plzeňsku

Nehoda vrtulníku na severním Plzeňsku | Zdroj: ČTK

„Mohu pouze potvrdit, že Generální inspekce bezpečnostních sborů si včerejším dnem událost převzala k šetření,“ uvedla tisková mluvčí Radka Sandorová. „A veškeré dotazy, okolnosti, které nějakým způsobem s danou událostí souvisejí, jsou předmětem šetření a nemám skutečně konkrétní odpovědi.“

K nehodě došlo včera odpoledne po půl čtvrté, stroj dopadl na zem asi 300 metrů za obcí Rybnice. Podle policejní mluvčí Martiny Korandové při havárii zahynuli dva muži ve věku 55 a 43 let. Trosky zdemolovaného stroje byly na poli na dvou místech vzdálených od sebe několik stovek metrů.

Jednalo se o čtyřmístný vrtulník Robinson 44 americké výroby, který sloužil i k výcvikovým letům. Podle Lubomíra Střihavky z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod měl stroj soukromou registraci a vzlétl z nedalekého letiště v Plasích.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme