Šikana učitelky s její smrtí nesouvisí, tvrdí průmyslová škola v Malešicích

Střední průmyslová škola Na Třebešíně v pražských Malešicích odmítá souvislost mezi smrtí 55leté učitelky a tím, že ji šikanovali žáci. Podle deníku Blesk učitelku šikanovala trojice studentů. Své útoky si natáčeli na video, které se objevilo na serveru LiveLeak. Škola žáky podmínečně vyloučila. Kvůli dalším materiálům, na kterých je podle vedení školy vidět daleko hrubší jednání studentů, ale správní řízení obnoví. Žákům tak hrozí i úplné vyloučení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie, policejní auto (ilustrační foto)

Policie, policejní auto (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Ve videu je vidět, jak žáci zabarikádovali východ ze třídy lavicemi a nenechají učitelku projít, křičí a naznačují údery a kopy.

„Byla jsem ve spojení s ošetřujícími lékaři mé kolegyně a na základě jejího svolení jsem mohla být informována o jejím zdravotním stavu,“ řekla Českému rozhlasu zástupkyně ředitele Střední průmyslové školy Na Třebešíně Tatjana Kubíková.

„Nejsem lékař, ale podle toho, co mi bylo sděleno, to nemůže mít příčinnou souvislost se šikanou,“ dodala.

Případ už vyšetřuje policie. „V tuto chvíli je prošetřování na samém začátku, takže nemůžeme být jakkoli konkrétní,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Incidentem se zabývá i Česká školní inspekce a magistrát jako zřizovatel školy. Pozůstalým po učitelce, která zemřela na začátku února, vyjádřila soustrast ministryně školství Kateřina Valachová z ČSSD.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme