Dopravu na Vysočině komplikuje sníh a led, na Hradecku jsou silnice sjízdné

Čerstvý sníh a někde i ledovka působí problémy řidičům na Vysočině. Se zdržením musí počítat u Lipnice nad Sázavou a u obce Jitkov. Podle policistů je pak špatně průjezdná silnice z Havlíčkova Brodu na Svitavy a z Jihlavy na Znojmo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh na Vysočině

Sníh na Vysočině | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Další problémový tah je ve směru z Jihlavy na Humpolec - namrzlá silnice a sněhové jazyky komplikují cestu řidičům u Větrného Jeníkova a u Krasoňova.

Naopak dobře se jede po cestě z Havlíčkova Brodu do Humpolec, řidiči se tam ale zdrží kvůli opravě mostu v obci Skála, kde se tvoří kilometrové kolony.

Silničáři také varují, že na některých silnicích třetí třídy ještě stále leží polámané stromy a na cesty padají i namrzlé větve.

Na východočeských horách v noci připadlo od 5 do 15 centimetrů sněhu. Místy se v Orlických horách, na Trutnovsku a v okolí Červeného Kostelce tvořily sněhové jazyky – ráno už ale byly všechny silnice s opatrností sjízdné.

„Dnes jezdíme řádově od třetí hodiny ranní, takže v tuto chvíli jsou všechny komunikace sjízdné, inertně udržované úseky se zvýšenou opatrností,“ potvrdil Českému rozhlasu náměstek krajských silničářů Přemysl Noháček.

Jiří Fremuth, Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme