Silničáři začali pracovat na silnici I/3 na Benešovsku, kolony zatím nehrozí

Řidiči projedou na silnici I/3 tři u Benešova zatím bez omezení. Silničáři na úseku mezi dálnicí D1 a Benešovem sice už začali pracovat, provoz na silnici by to ovlivnit nemělo. První zásah do provozu řidiči poznají až na konci července.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

„Teď se intenzivně připravují jednotlivé etapy dopravního značení a vytyčují se tzv. geobody. Nic z toho řidiče jakkoli nezdrží,“ upřesňuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

„Zároveň se připravuje koordinace stavby nové mimoúrovňové křižovatky u Čtyřkol a první zásah do dopravy na tomto úseku, tedy mezi D1 a Benešovem, je možné očekávat od 25. července.“

Ředitelství silnic a dálnic také upozorňuje na opravy silnice za Benešovem, kde se i mimo špičku můžou tvořit kolony. Silničáři původně avizovali, že cesta od Tábora směrem na Prahu bude u Benešova už dnes úplně uzavřená a řidiči budou muset zvolit objízdnou trasu přes město, ale kolem sedmé hodiny ráno tomu tak nebylo.

Reportér Radiožurnálu projel dnes ráno před sedmou hodinou ranní obchvatem oběma směry a se žádnou úplnou uzavírkou se nesetkal. Na silnici I/3 musejí řidiči pouze kvůli opravám zpomalit. Několikasetmetrovým úsekem projedou pouze 50kilometrovou rychlostí a pro každý směr je tam otevřen pouze jediný pruh.

Provoz byl ráno víceméně plynulý, malé fronty se tvořily pouze ve směru od Tábora na Prahu.

Situaci na českých silnicích sleduje i Zelená vlna Radiožurnálu. Důležité informace najdou řidiči na portálu Ředitelství silnic a dálnic, kde si také mohou stáhnout dopravní aplikaci pro chytré telefony. Pro aktuální informace o intenzitě dopravy v dotčeném úseku mohou volat také na bezplatnou linku 800 280 281.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme