Silničáři zalepili výmoly, oprava nevydržela ani dva dny. 'Paní nasypala asfalt a zašlapávala ho'

FOTO A VIDEO. Díry na silnici v Říčanech sice v sobotu zmizely, oprava ale nevydržela ani dva dny. Kola aut a kamionů se v pondělí opět bořila do výmolů s kalužemi. Špinavá je po nepodařené opravě silnice navíc také fasáda přilehlého domu. Jeho obyvatelka vše zdokumentovala na mobilní telefon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silničáři zalepili výmoly, oprava nevydržela ani dva dny

Silničáři zalepili výmoly, oprava nevydržela ani dva dny | Foto: Barbora Urbanová

„Takhle se zadělává silnice první třídy. Přijela paní, vyndala kyblík, nasypala asfalt a teď to zašlapává nohou. Natočím vám, jak vypadá naše fasáda, až se po tom projede první kamion,“ popisovala ve videu v sobotu pozdě večer obyvatelka Říčan Barbora Urbanová.

Výmoly na silnici Černokostelecká v Říčanech tak sice žena v oranžovém pracovním oblečení zasypala, o dva dny později ale byla situace stejná jako před opravou.

Dům stojící u silnice, který Urbanové patří, má nyní navíc špinavou fasádu. „Asfalt z fasády nejde dolů," přiblížila Urbanová a dodala, že bude chtít odškodnění. „Už mám právníka, který mě bude zastupovat,“ doplnila.

Majitelem silnice je podle starosty Říčan Vladimíra Kořena (Klidné město) Ředitelství silnic a dálnic.

„Záběry jsem viděl. Je to jasné porušení technologických principů a standardů a je to evidentní šlendrián ve správě veřejného majetku. Nelíbí se mi to a očekával bych, že Ředitelství silnic a dálnic bude při opravě této komunikace, kde denně projede přes 20 tisíc aut, postupovat s daleko větší pečlivostí a důrazem,“ říká Kořen.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už kvůli tomu napsal dopis. „Komunikace patří k nejzatíženějším v téhle oblasti. Černokostelecká ulice je základní spojnicí mezi Kutnou Horou, Kostelcem nad Černými Lesy, Říčany a Prahou. Zároveň je to přivaděč k dálnici D1 z jihovýchodní části okraje Prahy,“ popisuje Kořen.

„Stále je zimní období. V tuto chvíli vzhledem k podmínkám nemůžeme a nenasazujeme běžnou technologii s trvalým účinkem. Teď se dělají opravy dočasného charakteru tak, abychom zajistili bezpečnost a alespoň základní komfort a průjezdnost postiženého úseku,“ podotýká mluvčí ŘSD Jan Rýdl s tím, že silnice první třídy neopravuje přímo ŘSD.

Opravu Černokostelecké ulice ale bude podle Rýdla Ředitelství silnic a dálnic řešit. Starosta Kořen pak také dodal, že rozsáhlou rekonstrukci Černokostelecké ulice plánuje ŘSD na rok 2018.

Silničáři zalepili výmoly, oprava nevydržela ani dva dny | Foto: Barbora Urbanová

Silničáři zalepili výmoly, oprava nevydržela ani dva dny | Foto: Barbora Urbanová

Silničáři zalepili výmoly, oprava nevydržela ani dva dny | Foto: Barbora Urbanová

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme