Slezská univerzita otevře unikátní obor, bude vzdělávat pedagogy zaměřené na seniory

Slezská univerzita v Opavě otevře jako první vysoká škola v republice úplně nový studijní obor zaměřený na seniory. Absolventi najdou uplatnění v denních stacionářích nebo penzionech, kde budou starší lidi dál vzdělávat. S tím, jak se zvyšuje věkový průměr obyvatel, totiž roste i poptávka po této profesi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačový kurz pro seniory v Českém Brodě

Počítačový kurz pro seniory v Českém Brodě | Foto: Michal Trnka

Jak potvrzuje Marta Kolaříková ze Slezské univerzity, organizacím pečujícím o seniory chybí zaměstnanci, kteří by se postarali o program a vyžití klientů s ohledem na jejich zdravotní stav.

„Tím, jak studenti našich jiných oborů chodí na praxe, jsme se tam setkávali se zájmem o to, aby se jejich zaměstnanci mohli specializovat právě v pedagogických aktivitách, a víceméně jsme ten obor postavili na doporučeních asi šesti organizací,“ vysvětluje Kolaříková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slezská univerzita otevře nový obor zaměřený na vzdělávání seniorů. Podrobnosti zjišťoval Martin Knitl

Stále oblíbenější jsou také univerzity třetího věku, které kdysi začaly jako zvláštní doplněk univerzitního života a dnes už jsou těchto studentů jenom v Moravskoslezském kraji stovky.

„Právě univerzity třetího věku jsou výbornou uplatnitelností pro naše absolventy, protože budou umět zorganizovat v rámci nějakých projektů a vzdělávacích akcí věci od začátku do konce,“ dodává Marta Kolaříková.

Fakulta veřejných politik Slezské univerzity přijme do oboru nazvaného Edukační péče o seniory prvních 15 studentů. Zájemců je už teď mnohem více.

ČRo, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme