Sněžení komplikuje provoz na železnici, silnicích i na Letišti Václava Havla

Sněžení, které odpoledne dorazilo do Česka, komplikuje v několika úsecích provoz na silnicích i na železnici. Tři vlaky narazily do spadlých stromů, nikdo ale nebyl zraněn. Zpoždění nabírají také letadla mířící na pražské Letiště Václava Havla, opožděné jsou podle mluvčí letiště i odlety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová nadílka v Liberci

Sněhová nadílka v Liberci | Foto: Šárka Škapiková | Zdroj: Český rozhlas

Jeden z osobních vlaků narazil do stromu za stanicí Jílové u Prahy. Provoz na trati do Vraného je zastaven. Do stromu narazil také osobní vlak mezi Hanušovicemi a Starým Městem pod Sněžníkem, v úseku byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Vlak ČD Cargo pak narazil do stromu mezi Rýmařovem a Valšovem, také tam jezdí náhradní autobusy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Česka dorazilo silné sněžení. Kde napadlo nejvíc a jak se počasí bude vyvíjet dál, přiblížil meteorolog František Šopko (19.50 hod.)

Na pražském letišti nebyly sice zrušeny žádné lety, tři letadla ale byla odkloněna. První se vrátilo do Frankfurtu, druhé z Helsinek přistálo v Lipsku a třetí z Istanbulu dosedlo ve Vídni.

Zpoždění je způsobeno pravidelným úklidem ranveje. "V průběhu večera proběhl úklid již dvakrát, první před 18. hodinou a druhý před 19. hodinou. Trvá přibližně 20 minut," uvedla mluvčí letiště Marika Janoušková. Po dobu úklidu letadla startovat a přistávat nemohou, dodala.

V pražských ulicích sníh způsobuje problémy hlavně autobusům městské hromadné dopravy, a to zejména v okrajových částech metropole.

Malé derby mezi Duklou a Spartou bylo odloženo. Zápas zmařilo sněžení

Číst článek

Na silnicích mají řidiči největší potíže pravděpodobně v Libereckém kraji. Pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů je kvůli od 15. hodin uzavřen úsek silnice 10 od Tanvaldu k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově na Semilsku.

Neprůjezdná je i dálnice D8 ve směru na Německo. Policisté uzavřeli úsek od Lovosic ke státní hranici kvůli hustému sněžení, na cestě uvízly kamiony.

Silné sněžení zasáhlo i střední Čechy. Největší problémy jsou na dálnici D4 na Příbramsku, která byla kvůli sněhu dokonce uzavřená. Podle meteorologa Františka Šopka dnes nejvíc sněhu zatím napadlo právě v oblasti Brd na Příbramsku.

Přibývá nehod, které ale podle policie nejsou vážné. Velké problémy na D4 mají kamiony - tamní táhlé dlouhé kopce nemůžou vyjet a blokují provoz. Podobně jsou na tom i autobusy. Směrem do Příbrami je potřeba počítat s kolonami a se zdržením.

Středočeští silničáři mají v terénu veškerou techniku a povolávají se i posily. Práci jim ale ztěžoval hustý provoz všedního dne. Policie varuje i před dopravními komplikacemi na Kutnohorsku nebo Kolínsku.

Meteorologové očekávají v noci v Čechách sněžení ve všech polohách. Srážky budou místy vydatné a trvalé, v západní polovině území místy napadne kolem deseti centimetrů nového sněhu. Zítra odpoledne se podle ČHMÚ sněžení rozšíří i na Moravu a do Slezska.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme