Sněžení s větrem ztěžují po ránu dopravu, kamiony kloužou v kopcích

Řidiče na mnoha místech republiky trápí sněžení a závěje. Hlavně na Moravě a ve Slezsku fouká čerstvý nárazový vítr, už od noci sněží v Krušných horách, ale také v Jeseníkách nebo místy na Olomoucku. Počasí ztěžuje i cestu na Slovensko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolona kamionů

Kolona kamionů | Foto: Pavel Pavlas

Ve Zlínském kraji nasněžilo pouze na Valašsku, větší problém ale způsobuje silný vítr.

Na Kroměřížsku je na silnici z Bystřice pod Hostýnem směr Holešov navátá asi dvoumetrová duna, na místo jede bagr. Podobně to vypadá i v okolí Morkovic a Loukova.

Neprůjezdné jsou také některé trasy na Slovensko, třeba známý kopec Hrabina na silnici I/54 z Veselí nad Moravou přes Strání, kde neprojedou nákladní ani osobní vozy. Kamiony stojí také u Starého Hrozenkova.

V Ústeckém kraji místy silně sněží, v horských úsecích se tvoří sněhové jazyky. Kamiony mají problémy na silnici I/7 z Chomutova na hraniční přechod Hora svatého Šebestiána.

Téměř nesjízdná je po nočním sněžení silnice u Bečova nad Teplou v Karlovarském kraji. Ve stoupání už tam uvízlo několik kamionů, další se vzpříčil i u odbočky na Vodnou i Krásného Jezu. Špatně průjezdný je pro kamiony také úsek od hraničního přechodu Folmava k sousední České Kubici na Domažlicku.

Se sněhovými jazyky musejí počítat řidiči na Pardubicku, například v okolí Hlinska, Lanškrouna, Litomyšle, Skutče, Svitav, Chrudimi, Poličky nebo Vysokého Mýta. Podobná situace je i na Vysočině, a to hlavně na Jihlavsku a Třebíčsku.

ČTK, ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme