Sníh přilákal na hory turisty i zloděje, v Krkonoších policisté řeší první krádeže lyží

České hory čekají na nápor lyžařů, právě o vánočních svátcích sem míří tisíce lidí. Krkonošská střediska se pomalu začínají plnit. Toho využívají i zloději. Policisté varují, aby byli lyžaři opatrní a na své věci si dávali pozor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pec pod Sněžkou, lyže

Pec pod Sněžkou, lyže | Foto: Michaela Vydrová

„Každoročně s příjezdem turistů na hory nám přibývá i krádeží nejen lyžařského vybavení, ale i různých cenných věcí z aut,“ potvrzuje Ivana Ježkové z krajské policie.

Zloději kradou hlavně drahé a značkové lyže. Využívají každé vhodné příležitosti, kdy lidé pustí své lyžařské vybavení z očí. Ať už vyndávají lyže z auta, kupují permanentku nebo jdou na oběd.

„Doporučujeme, aby si lyžaři vybavení ukládali do těch míst, která jsou k tomu určena - různých lyžáren, úschoven. I boxy na střechách aut doporučujeme sundat a bezpečně zamknout,“ říká Ivana Ježková.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Krkonoších natáčela Kateřina Kohoutová

Skiareály nabízejí turistům hned několik možností, jak krádeži předejít. U stojanů na lyže před restauracemi mají zámky, otevřeny jsou úschovny nebo lyžárny.

„Máme úschovnu na Černé hoře na spodní stanici, v Peci pod Sněžkou ji najdou u Javoru přímo v budově,“ potvrzuje Petr Hynek ze skiresosrtu Černá hora - Pec.

Policisté už řeší první krádeže lyží a vykradené střešní boxy. Podobných případů mají každou sezonu stovky. Dohled ukradené věci je podle Ivany Ježkové dost náročné.

„Je to velmi náročně, protože většinou pracují organizované skupiny, které lyže dál prodávají, dohledat ty lyže je pak dost složité.“

Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme