Soud poslal do vazby otce 'lihového bosse' Radka Březiny

Olomoucký okresní soud dnes poslal do vazby Vladimíra Březinu, otce údajného lihového bosse Radka Březiny. Učinil tak na návrh žalobců. ČTK to řekl náměstek vrchního státního zástupce v Olomouci Pavel Komár.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Březina a jednatel společnosti Morávia Chem Radek Menšík u soudu

Radek Březina a jednatel společnosti Morávia Chem Radek Menšík u soudu | Zdroj: ČTK

Vladimír Březina je jedním ze sedmi lidí, kteří byli obviněni z legalizace majetku pocházející z trestné činnosti Radka Březiny. Kromě něj byl obviněn také jeho syn další Tomáš.

Žádost na vzetí do vazby podali státní zástupci pouze v případu Vladimíra Březiny a soud jim vyhověl v plném rozsahu.

Svého otce se přitom snaží Radek Březina před olomouckým krajským soudem, který se případem lihové mafie zabývá, po celou dobu z trestné činnosti vyvinit. Podle žalobců však není pochyb o tom, že o ní věděl. U ostatních obviněných nebyla vazba požadována.

Sedm lidí bylo obviněno z legalizace výnosů z trestné činnosti v úterý a ve středu. Podle státního zástupce Petra Šeredy jde o majetek v hodnotě 384 milionů korun. Předmětem trestního stíhání je nakládání s těmito finančními prostředky, nákupy cenných papírů, nemovitostí či splácení úvěrů.

Případ úzce souvisí s takzvanou lihovou mafií, kterou vedl právě zlínský podnikatel Radek Březina. Zločinecká skupina podle obžaloby řadu let obchodovala s nelegálním lihem, stát prý připravila na daních o rekordních 6,7 miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme