Soud potvrdil cizincům tresty za padělání platebních karet

Trojici cizinců, která falšovala platební karty a vybírala v jihočeských městech peníze z cizích bankovních kont, zamítl Vrchní soud v Praze odvolání. Bulhar a dva Rumuni poškodili několik desítek klientů bank. Způsobili škodu za minimálně 130 tisíc korun. Jedná se o jeden z největších případů padělání platebních karet v Česku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Hlavou organizované skupiny byl 31letý Bulhar Stefan Gerov. Soud ho poslal na 9,5 roku do věznice s ostrahou. Jeho komplici dostali tresty ve výši 8 a 8,5 let.

Soud prokázal, že muži přijeli do České republiky sbírat data ke kreditním kartám. Předem si tipovali místa s větším pohybem lidí a získaná data pak posílali do zahraničí dalším členům organizované skupiny.

Cizinci zaútočili na 25 bankomatů mimo jiné v Českých Budějovicích, Písku, Strakonicích nebo v Táboře.

Na stopu gangu přivedl kriminalisty muž, který si chtěl vybrat peníze z bankomatu v Blatné. Karta se mu tam ale zasekla, on se ji snažil vytrhnout násilím a nakonec vytáhl kartu i se čtecím zařízením.

Okamžitě zavolal policisty, kteří zjistili, že zařízení tam instalovali tři muži krátce před tímto výběrem. Den na to je dopadli kriminalisté v Táboře.

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme