Soud vynese verdikt v kauze smíchovského řidiče, hrozí mu až 8 let vězení

Podle obžaloby přejel 24letý Marek Půček dívku na pražském Smíchově a z místa nehody utekl. Státní zástupkyně navrhuje osm let vězení a desetiletý zákaz řízení. Trest při horní hranici požaduje kvůli tomu, že mladík podle policie a některých svědků řídil opilý. To ale obhajoba odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

Na začátku srpna čekala 21letá studentka na náměstí Kinských na autobus. Jenže na brigádu, kde si před svatbou přivydělávala na byt, už nedojela.

Krátce po půl páté ráno se ze zatáčky vyřítilo černé auto a v plné rychlosti najelo na chodník. Řidič, který byl podle svědků opilý, po střetu s dívkou z místa nehody utekl. Na policii se přihlásil po 16 hodinách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soud vynese verdikt v případu smíchovského řidiče Marka Půčka. Hrozí mu až 8 let vězení. Kauzu shrnula Evelyna Kulíšková

Podle státní zástupkyně Jany Schrӧderové za to obžalovaný Marek Půček zasluhuje maximální možný trest. Navrhuje proto osm let vězení a desetiletý zákaz řízení.

„Staral se pouze o své vozidlo. Řešil, že je rozbité a že musí pryč. Sebereflexe byla zcela nulová, měl naprostý nezájem o poškozenou. Opravdu si tedy myslím, že útěk z místa nehody a přihlášení se po více než 16 hodinách bylo zcela účelové," vysvětlila Schrӧderová.

Naopak Půčkova advokátka Milena Arnoštová navrhuje pětiletou podmínku. Odmítá, že by její klient řídil opilý. Obhájkyně se ho zastala také v tom, že od nehody utekl. Půček si podle ní nemusel všimnout, že někoho srazil. Navíc dívka hned zemřela, a tak už jí nebylo pomoci.

„Tak se nejedná o dokonaný přečin neposkytnutí pomoci, tudíž je to ve stadiu pokusu," upozornila Arnoštová.

Zadní lavici při každém jednání soudu obsadila rodina zabité dívky. Její rodiče a přítel většinou klopili zrak. Při slovech advokátky i samotného Půčka měli slzy v očích.

„Myslela jsem si, že ten kluk se k tomu postaví jako chlap. Není to chlap," řekla matka sražené dívky.

Evelyna Kulíšková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme