Soud znovu odročil případ řidiče, který zabil policistku na Mělnicku

Krajský soud v Praze se zhruba po měsíční pauze vrátil k případu řidiče, který autem zabil policistku na Mělnicku. Soudce stihl během jednání vyslechnout dva policisty a dopravního znalce. Pak případ znovu odročil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Soudce chce počkat na expertizy z oblasti chemie a biologie. Ty mají ukázat, jestli sražená policistka na sobě měla při nárazu reflexní vestu a jestli ji tedy ujíždějící řidič mohl ve tmě vidět.

„Pokud se jedná o reflexní vestu, tak ta je zkoumána odborem kriminalisticko-technických expertiz. Těm byla položena otázka, zda na této vestě jsou stopy krve, zeminy nebo výtřepky skla a podobného materiálu, který by nasvědčoval tomu, že to bylo přítomno dopravní nehodě,“ vysvětlil státní zástupce Tomáš Milec.

Expertiza má soudu pomoct i proto, že svědci se neshodli, jestli policistka na sobě vestu měla, nebo ne.

Soud bude pokračovat 9. června

Soud dnes kromě dvou dopravních policistů, kteří přijeli na místo nehody asi po půl hodině, vyslechl i dalšího dopravního znalce, tentokrát na návrh obhajoby. Jeho posudek a popis nehody ale soud i obžaloba zpochybnily.

„Bylo zjištěno, že tento znalec nemá uvedeno, že může posuzovat dopravní nehody osobních automobilů, má tam uvedeny autobusy. Závěry, které byly prezentovány, mě rozhodně nepřesvědčily. Myslím, že tak, jak to bylo zpracováno původně, je to správně a vychází to i z rekonstrukce, která byla provedena na místě,“ upřesnil Milec.

Proti tomu se ohradila obhájkyně a požádala soud o přezkoumání způsobilosti znalce. Hlavní líčení soudce odročil na 9. června.

Loni v květnu usedl 23letý Josef N. za volant, přestože měl několikanásobný zákaz řízení. Podle některých svědků byl zdrogovaný.

Když ho chtěla zkontrolovat policejní hlídka, začal ujíždět. Pokusil projet zátarasem, strhl volant a srazil mladou policistku. Ta druhý den v nemocnici zemřela. Obžaloba to kvalifikovala jako vraždu úřední osoby, za což mladíkovi hrozí až doživotní trest.

Evelyna Kulíšková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme