Stávka řidičů v Ústeckém kraji platí. Autobusy nebudou jezdit 8. března

Řidiči linkových autobusů v Ústeckém kraji 8. března nevyjedou. Českému rozhlasu to řekl Jiří Kuchynka, který zastupuje řidiče společnosti Busline. Odboráři z Ústeckého kraje zvažovali i možnost, že by se připojili až k celorepublikové stávce. Nakonec se ale podle Kuchynky rozhodli pro vlastní zastavení dopravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doprava Ústeckého kraje - logo

Doprava Ústeckého kraje - logo | Foto: Martin Dušek

Republikový odborový svaz dopravy chce do 15. března jednat s vládou a kraji a případně potom vyhlásit celorepublikovou stávku. Podle Jiřího Kuchynky se ale do 15. března nestihne nic dojednat. Proto podle něj stávka 8. března v Ústeckém kraji platí.

„Věcí, které by se musely vyřešit, aby se stávka nestala, je spousta. Myslím si, že to není reálné,“ říká.

Se stávkou 8. března souhlasí Šéf odborů teplické Arrivy Josef Linhart. S konečným rozhodnutím chce ale počkat do pátku.

Předseda představenstva společnosti Busline Radek Chobot stále věří, že se stávku podaří zažehnat. Zároveň také zmínil, že firma nikomu ve stávce bránit nebude. Pokusí se přesvědčit co nejvíc zaměstnanců, aby s autobusy vyjeli.

Do stávky se má zapojit víc než 500 řidičů autobusů. Následně se pak řidiči z Ústeckého kraje připojí také ke stávce ve zbytku Česka. Podle Jiřího Kuchynky ale není důvod pro stávku v Libereckém kraji, kde se podle něj rýsuje řešení situace s platy.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme