Středočeští hasiči zasahují v zimě u nehod třikrát více

S nástupem zimního počasí se zvedl počet výjezdů středočeských hasičů k dopravním nehodám až trojnásobně. Volno nemají přes svátky ani záchranáři. Zaměstnávají je hlavně zdravotní potíže spojené s přejídáním.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do boje s přívaly sněhu byli nasazeni i hasiči

Do boje s přívaly sněhu byli nasazeni i hasiči | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

Zimní počasí posledních týdnů částečně změnilo náplň práce středočeských hasičů. Největší nárůst počtu výjezdů zaznamenali k dopravním nehodám, vyprošťování zapadlých kamiónů a autobusů, likvidaci větví a podobným úkonům.

„Od doby, kdy vznikla sněhová kalamita, se nám ztrojnásobil počet výjezdů. Ačkoliv se četnost zvýšila, nedošlo k razantnímu nárůstu škod nebo ohrožení lidských životů,“ říká náměstek šéfa středočeských hasičů Miloš Hladík.

O Vánocích často vyjíždějí pomáhat i středočeští záchranáři. Oproti běžnému provozu se toho pro ně ale moc nemění.

Například v Kutné Hoře jsou připravené vyrazit do terénu dvě záchranářské posádky. O Vánocích lékaře a zdravotníky nejvíc zaměstnávají výjezdy k osamělým lidem, kteří situaci zvládají hůře psychicky i fyzicky.

„Potom je to změna dietního režimu ve vánočních dnech, kdy nadmíra a větší frekvence jídla způsobuje zdravotní potíže, které potom řešíme my jako záchranná služba,“ dodává primář kutnohorského střediska Otomar Kušička.

Pavel Kozler, Aneta Vojtěchová, Martin Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme