Teplotní rekordy padly na sedmi místech Česka. V Brandýse bylo 33,7 stupňů

Teplotní rekordy pro 28. srpen byly překonány na sedmi stanicích, které fungují alespoň 30 let. Vedra zasáhla zejména západní a střední Čechy. Vůbec nejtepleji bylo v Brandýse nad Labem, kde naměřili 33,7 stupně Celsia, což ale tamní rekord nebyl. Rekordy padaly také v sobotu, v pondělí se ale už ochladí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slunečné počasí (ilustrančí foto)

Slunečné počasí (ilustrančí foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Nový rekord pro datum 28. srpna mají v Tuhani, kde se teplota vyšplhala na 33,6 stupně. V Praze-Libuši a také Průhonicích mají nové rekordy hodnotu shodně 33,5 stupně Celsia.

V Příbrami to je 32,6 stupně, v Teplicích a Tušimicích 32,3 stupně a horská stanice na Měděnci má nové maximum 27,6 stupně Celsia.

Například v Libereckém kraji nebyla překonána maximální teplota na žádné stanici. Nejtepleji bylo na severu Čech v Žatci, 33,5 stupně Celsia.

V Česku padlo několik teplotních rekordů pro 27. srpen. Ochladí se až v pondělí

Číst článek

„V Žatci k vyrovnání rekordu chyběla desetina stupně," uvedl Martin Novák z ústeckého pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Počasí se ale má už v pondělí ochladit. „V noci na pondělí přijde do republiky studená fronta a také deště, takže v pondělí se ochladí. Vysoké teploty by se ale mohly ještě vrátit, a to pravděpodobně od čtvrtka," řekl mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Podle dlouhodobé předpovědi ČHMÚ by měly být následující dva týdny teplotně nadprůměrné.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme