Titul Vesnice roku 2016 získala Kašava na Zlínsku. Letošního ročníku se účastnilo 251 obcí

Vesnicí roku 2016 se stala obec Kašava na Zlínsku. Na druhém místě se umístil Prysk na Českolipsku a na třetím místě Kozojídky na Hodonínsku. Hodnotící komise vybírala ze 13 finalistů, vítězů jednotlivých krajských kol. Letošního 22. ročníku klání se zúčastnilo 251 obcí, což bylo o 41 více než loni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vesnicí roku 2016 je obec Kašava na Zlínsku

Vesnicí roku 2016 je obec Kašava na Zlínsku | Zdroj: ČTK

Vítěz byl vyhlášen v sobotu při Mezinárodním dětském folklorním festivalu Písní a tancem v Luhačovicích na Zlínsku. Loni zvítězila Krásná na Chebsku.

Finalisté Vesnice roku 2016:
Cehnice (Jihočeský kraj), Hněvotín (Olomoucký kraj), Kašava (Zlínský kraj), Konstantinovy Lázně (Plzeňský kraj), Kozojídky (Jihomoravský kraj), Lípa (Kraj Vysočina), Nové Sedlo (Ústecký kraj), Rudník (Královéhradecký kraj), Sebranice (Pardubický kraj), Prysk (Liberecký kraj), Úholičky (Středočeský kraj), Valy (Karlovarský kraj), Velké Hoštice (Moravskoslezský kraj)

Cílem soutěže Vesnice roku je vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a obyvatel, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci.

Klání poprvé vyhlásil Spolek pro obnovu venkova České republiky v roce 1995 pod názvem Soutěž o nejzdařilejší program obnovy vesnice.

Od roku 1996 patří k vyhlašovatelům také ministerstvo pro místní rozvoj a Svaz měst a obcí České republiky. V roce 2007 se k nim připojilo i ministerstvo zemědělství.

Vesnicí roku 2016 je obec Kašava na Zlínsku | Foto: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme