Tři králové projedou Prahou, Karlův most překonají v sedle velbloudů

Centrem metropole odpoledne projde tříkrálový průvod s velbloudy. Za doprovodu bubnů vyrazí od kostela svatého Tomáše na Malé Straně, dále přes Karlův most až na Staroměstské náměstí, kde Tři králové předají dary nově narozenému Ježíškovi. Průvod odstartuje šestnáctý ročník Tříkrálové sbírky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tříkrálový průvod prošel Hradčany, přihlížely mu stovky lidí

Tříkrálový průvod prošel Hradčany, přihlížely mu stovky lidí | Foto: Filip Jandourek

Akci zakončí doprovodný programem na Staroměstském náměstí.

„Děti se budou moci vyfotografovat na hřbetě velblouda. Od 16 hodin potom smíšený 140člený sbor předvede Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby, takže to bude velký zážitek,“ popisuje Jarmila Lomozová z pořadatelské Arcidiecézní charity Praha.

Závěru akce bude přítomen také kardinál Dominik Duka, který udělí své požehnání.

Procesí zahájí tradiční Tříkrálovou sbírku, která se koná ve dne 2. až 14. ledna. Domácnosti v Česku bude obcházet asi pětašedesát tisíc Kašparů, Melicharů a Baltazarů. V loňském roce koledníci vybrali rekordních 89 milionů korun.

Zhruba 65 procent vybraných peněz Charita ČR vrátí do jednotlivých regionů. Pomůžou například lidem v nouzi, hendikepovaným, nemocným nebo seniorům. Deset procent příspěvků půjde do ciziny. Část peněz skončí také ve fondu, ze kterého potom Charita ČR během roku pokrývá nenadálé události.

Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme