Trojice cizinců napadla v Benešově několik lidí. Soud rozhodne o jejich vyhoštění

Cizinci z východu v noci ze soboty na neděli surově napadli v centru Benešova dvě dívky a mladíka, který je bránil. Strážníci dva pachatele zadrželi na místě, třetího dopadla státní policie. Útočníci jsou obžalováni z výtržnictví a ublížení na zdraví. Soud v pondělí odpoledne rozhodne o jejich vyhoštění ze země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská policie

Městská policie | Foto: Rostislav Duršpek

Potyčka se odehrála v noci na neděli ve čtvrt na tři. Hloučku lidí si všiml na kameře strážník městské policie a sledoval ho. Když muži začali dívky kopat a bít pěstmi, vyslal na místo hlídku.

„Byly napadeny dvě dívky ve věku zhruba 22 let a jeden mladík podobného věku. Byli napadeni třemi útočníky, cizinci, kteří je z neznámých důvodů surově napadli,“ vysvětlil velitel strážníků městské policie Radek Stulík.

K potyčce dojel jako první strážník Milan Cacák. Situace byla podle něj hodně nepřehledná. Na místě byl navíc pouze s jedním kolegou. „V tu chvíli jsme nevěděli, kdo je útočník a kdo poškozený. Honilo se mi hlavou, že jsou to blázni, takhle útočit na holky,“ popsal Cacák.

Dívky odvezla záchranná služba. Jedna má podle informací Českého rozhlasu otřes mozku, druhá zlomený palec. Mladík, který je bránil, přišel o přední zub.

Problémy s výtržníky se v Benešově opakují. Podle policie za tím ale nejsou místní lidé, ale ti, kteří se do Benešova sjíždějí za zábavou z širokého okolí.

„Většinou nám tady problémy dělají lidé z blízkého i širšího okolí. V této lokalitě s tím máme neustálé problémy. Intenzivně pracujeme na tom, abychom zjednali nápravu. Kromě posílení personálního stavu strážníků a výcviku plánujeme zlepšit i kamerové vybavení v této lokalitě,“ dodává Stulík.

Lída Křesťanová, Věra Hájková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme