Trolejbus vrazil v Otrokovicích do sloupu a zůstal trčet ve vzduchu, vážně se zranilo 5 lidí

V Otrokovicích na Zlínsku havaroval dnes trolejbus, najel na sloup trakčního vedení a zčásti se po něm vysunul do výšky. Při nehodě bylo vážně zraněno 5 lidí a dalších 8 má poranění středně těžká nebo lehká. Zasahoval i vrtulník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Otrokovicích na Zlínsku havaroval trolejbus, najel na sloup trakčního vedení

V Otrokovicích na Zlínsku havaroval trolejbus, najel na sloup trakčního vedení | Zdroj: ČTK

„Jedna žena byla letecky transportována do olomoucké fakultní nemocnice, dva lidé byli sanitkou převezeni na oddělení urgentního příjmu do nemocnice v Uherském Hradišti a dva na ARO Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně," uvedl k vážně zraněným mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan.

Podle něj lidé utrpěli zranění hlavy, páteře i další mnohačetná poranění, u některých i ohrožující život. Zranění dalších osob jsou středně těžká a lehká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci po nehodě z místa popsal reportér Českého rozhlasu Roman Verner

Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila trolejbus najel na sloup trakčního vedení a vyjel po něm nahoru. „Přední část trolejbusu tak zůstala ve vzduchu," uvedl Netopil. Dechová zkouška neprokázala, že by řidič trolejbusu pil alkohol. Příčina nehody zatím známa není, policie ji vyšetřuje.

Trolejbus patří Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO), která ve Zlíně a okolí zajišťuje MHD. Podle mluvčího dopravce Vojtěcha Cekoty se nehoda stala v 11.15 v části Otrokovic Kvítkovice. „Do sloupu narazil kloubový trolejbus jedoucí na lince číslo 2 do Otrokovic," řekl ČTK Cekota. Podle něj je poškozené vedení, podnik tak nasazuje vozidla s dieselagregáty. „Prvotní odhad škod je asi 250 tisíc korun," dodal Cekota.

Nehoda zasáhla i vlakovou dopravu na trati Otrokovice - Vizovice. V úseku Otrokovice-Trávníky - Otrokovice je provoz zastaven. Nehoda totiž zasahuje do průjezdného průřezu vlaku, uvedly internetové stránky Českých drah. Náhradní autobusová doprava kvůli neprůjezdné silnici není zajištěna, autobusy jezdí jen mezi stanicemi Zlín-Malenovice - Vizovice.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme