U Hroznatína na Třebíčsku stále dokola opravují jednu silnici, už popáté

Silnici u Hroznatína na Třebíčsku opravují silničáři už pátým rokem. Stále se nemohou trefit do správné technologie. Pro místní obyvatele a řidiče se to pomalu stalo evergreenem - začne léto a nastoupí asfaltéři. Také v těchto dnech silničáři znovu začínají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na části trasy z Čelákovic do Lázní Toušeň už silničáři pokládají nový asfalt

Na části trasy z Čelákovic do Lázní Toušeň už silničáři pokládají nový asfalt | Foto: Pavel Pavlas

Přestože jde o silnici III. třídy, pro místní obyvatele je hodně důležitá, protože je to zkratka na Jihlavu a jezdí tudy do práce nejen lidé z Hroznatína, ale i okolních obcí. Všichni už považují situaci za komickou.

Po každé opravě silnice se její povrch pod koly aut začne rozpadat. Podle Správy a údržby silnic dřívější problémy způsobil nevhodný technologický postup. Firma Eurovia prý opravovala příliš pozdě na podzim a to už teploty padaly k bodu mrazu a technologie byla určená pro letní období.

„Protože to firmu Eurovia stálo už dost peněz, tak strašně dlouho promýšleli, jak to opraví znovu. Dohadovali se tak dlouho a k tomu i váhali mezi závody, kdo co zaplatí, že to zase dělali až v září. A zase se jim to nepovedlo,“ říká náměstek Správy a údržby silnic Tomáš Mátl.

Naopak firma Eurovia tvrdí, že hledá vhodný technologický postup oprav a že na použitý materiál mají negativní vliv patrně místní podmínky. Po neúspěšných podzimních opravách zvolili loni letní, srpnové počasí.

Válce silnici sice uválely, ale samotný podklad zůstal pořád původní. Tentokrát se už sice nerozpadá, ale zase není ideálně rovný.

Letos silničáři natáhnou na porušená místa nový odolný koberec, který bude směsí asfaltu, kameniva a cementu. Odhalená zůstanou pouze místa, která nevykazují žádné poškození. Zástupci firmy Eurovia už dříve slíbili, že udělají takovou opravu, která vydrží.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme