U Kadaně havaroval autobus, 25 lidí je zraněných

Nedaleko Kadaně na Chomutovsku havaroval autobus. Do cesty mu z vedlejší silnice vjelo osobní vozidlo, autobus sjel ze silnice a narazil do horkovodu. Nehoda si vyžádala 25 zraněných, z toho šest těžce. Nedaleký Klášterec nad Ohří je kvůli poruše horkovodu bez dodávek tepla. Silnici u elektrárny Prunéřov policisté uzavřeli v obou směrech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obecnice - nehoda autobusu

Obecnice - nehoda autobusu | Foto: Pavel Pavlas

Lehce zraněné s odřeninami a drobnými povrchovými zraněními převezl autobus hasičů do mostecké nemocnice.

Záchranáři vyhlásili mimořádnou událost s hromadným postižením zdraví. Na místě zasahovali hasiči, posádky záchranné služby z Ústeckého i Karlovarského kraje, zraněné transportovaly i tři vrtulníky. První z nich přistál v ústecké Masarykově nemocnici.

K havárii došlo na rovném úseku silnice 1/13 u prunéřovské elektrárny, policie odkláněla dopravu po objízdných trasách.

„Osobní vozidlo jedoucí z vedlejší silnice nedalo přednost autobusu, který jel po hlavní silnici. Autobus poté vyjel ze silnice a skončil na boku. Řidička v osobním vozidle utrpěla těžké zranění. Dechová zkouška u řidiče autobusu byla provedena s negativním výsledkem, u řidičky osobního auta nebyla provedena vzhledem k jejímu zranění,“ řekla ústecká policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Do Chomutova a Jirkova už byly dodávky tepla obnoveny

Autobus narazil do horkovodu, který vážně poničil. Nedaleký Klášterec nad Ohří je bez dodávek tepla. Podle mluvčího ČEZ Teplárenské Oty Schneppa budou dodávky obnoveny zřejmě až v neděli večer. Technici museli čekat na odklizení následků nehody.

„Než se zjistí rozsah škody, co všechno je poškozené, tak to chvíli potrvá. Počítáme s tím, že naši technici začnou na havárii pracovat hned v sobotu ráno,“ řekl Schnepp. Bez tepla byly krátce i Chomutov a Jirkov, tam ale ČEZ Teplárenská dodávky obnovila během několika desítek minut.

ČTK, Jan Beneš, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme