Ubližují mi, zařídím se po svém, volal střelec do zpráv TV Prima

Pachatel dnešní střelby v Uherském Brodu před činem volal na linku Krimi zpráv televize Prima. Radiožurnálu to potvrdil redaktor této zpravodajské relace Pavel Lebduška, který s mužem mluvil. Střelec si v telefonátu stěžoval, že ho okolí šikanuje a úřady to neřeší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Uherském Brodě střílel muž v restauraci Družba. Na snímku jsou policisté, kteří uzavřeli okolí restaurace

V Uherském Brodě střílel muž v restauraci Družba. Na snímku jsou policisté, kteří uzavřeli okolí restaurace | Zdroj: ČTK

Podle Lebdušky muž za volal na linku určenou pro diváky Krimi zpráv ve 12.56 a chtěl, aby televize poslala štáb do Uherského Brodu.

„Ptal jsem se ho, z jakého důvodu. Muž o tom nechtěl nejprve mluvit, ale nakonec oznámil, že má velké problémy se spoustou lidí, že mu spousta lidí ubližuje a že už nemá jiné řešení, neboť úřady mu nepomůžou, a proto má pistoli, má rukojmí a zařídí se po svém,“ řekl Radiožurnálu Lebduška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Střelec z Uherského Brodu volal před činem do TV Prima. Poslechněte si výpověď redaktora Pavla Lebdušky, který s útočníkem mluvil

Redaktor se poté muže ptal, kde přesně v Uherském Brodě se nachází, a nabízel mu, že si o všem mohou ještě promluvit.

„Nejprve nechtěl, ale nakonec prozradil, že se nachází na Mariánském náměstí v Uherském Brodě, a tam že už určitě uvidíme, co se děje. Na základě tohoto telefonátu, protože bylo znát, že muž je psychicky na dně, jsme okamžitě vyrozuměli linku 158, která nám oznámila ve 13 hodin, že na místo posílá dvě hlídky policistů k prověření,“ popsal Pavel Lebduška další průběh rozhovoru, který trval asi čtyři minuty.

Řádění střelce v restauraci přežil. Muže zachránilo, že šel před obědem na záchod

Číst článek

Proč střelec kontaktoval právě linku Krimi zpráv, redaktor neví. Televize podle něj nyní prověří historii telefonátů, zda muž nevolal již v minulosti.

„Protože mám dvacetiletou praxi s těmito hovory, tak jsem de facto už v závěru paralelně volal na linku 158. Ale podle mě muž pochopil, že ten hovor protahuji, neboť jsem mu nabízel, že se setkáme, že uděláme se štábem rozhovor a že se mu štáb pokusí pomoct. A proto řekl 'končím' a zavěsil,“ dodal Pavel Lebduška.

Státní zástupce Roman Kafka pro ČTK řekl, že ze zastřelení osmi lidí v uherskobrodské restauraci Družba podezřelý dvaašedesátiletý muž, který nemá kriminální minulost. Motiv policie vyšetřuje, podle Kafky šlo o kombinaci osobních důvodů. O duševních problémech muže státní zástupce zatím nechtěl spekulovat.

Martin Hromádka, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme