Úleva Na Homolce. Nemocnice nemusí platit třímiliardovou pokutu

Nemocnice Na Homolce nebude platit třímiliardovou pokutu, kterou jí udělil finanční úřad. Potrestal ji za to, že údajně obcházela zákon o veřejných zakázkách. Zdravotnické zařízení se ale hájí, že mělo povolenou výjimku. Rozhodnutí je definitivní, potvrdil mluvčí Odvolacího finančního ředitelství Jan Odvářka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Na Homolce

Nemocnice Na Homolce | Foto: Filip Jandourek

„Po odvolacím řízení, ve kterém Odvolací finanční ředitelství ještě shromažďovalo další podklady, došlo ke zrušení platebního výměru a řízení ve věci bylo zastaveno,“ popsal postup Odvářka.

Dodal, že by se o případu mohlo znovu jednat, pokud by se objevily nové důkazy. Zároveň ale řekl, že to není příliš pravděpodobné.

Mezi roky 2011 a 2013 nemocnice údajně měla pořizovat zdravotnický materiál přes vlastní dceřinou společnost bez výběrového řízení.

Pokuta ve výši téměř tří miliard korun, kterou finanční úřad vyměřil loni, se rovnala ročnímu obratu nemocnice. Mohla ji tak zlikvidovat.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme