Útočnice z pražského Anděla se už o vraždu pokusila, Němeček posílá kontrolu do Bohnic

Policie dnes obvinila třiatřicetiletou ženu ze čtvrteční vraždy v nákupním centru na pražském Smíchově. Obviněná žena krátce předtím opustila bohnickou léčebnu, ve které se podle zjištění Radiožurnálu léčila už nejméně pětkrát. Naposledy po útoku ze začátku července, kdy se pokusila v kavárně na Újezdu uškrtit jinou ženu. Okolnosti útoku i její propuštění z psychiatrie prošetřují policisté i kontrola z ministerstva zdravotnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie šetří vraždu v obchodě na pražském Andělu, žena ubodala druhou

Policie šetří vraždu v obchodě na pražském Andělu, žena ubodala druhou | Zdroj: ČTK

„Mohu potvrdit, že policisté 5. července k oznámenému napadení v kavárně v Praze 1 vyjížděli. A s ohledem na aktuální psychický stav útočnice zprostředkovali její převoz do psychiatrického zařízení v Bohnicích,“ říká policejní mluvčí Iveta Martínková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nezískali jsme od policie informace o nebezpečnosti ženy pro okolí, řekli v Psychiatrické nemocnici v Bohnicích reportérce Pavle Firbacherové

Nemocnice ale podle primáře Marka Páva informace neměla. „Nezískali jsme od policie informace o nebezpečnosti pro okolí. Její stav byls stabilizovaný, umožnil propuštění.“

„Postup policie v předcházejícím případu z 5. července v současné době prošetřují kontrolní orgány krajského ředitelství policie,“ potvrzuje policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle ředitele Psychiatrické nemocnice v Bohnicích Martina Hollého byla žena v době propuštění stabilizovaná a plně vnímala reálný svět. Policie ji dnes obvinila z vraždy. Postup nemocnice prověří tříčlenná komise, kterou zřídilo ministerstvo zdravotnictví. Zatím není jasné, kdy budou první výsledky vyšetřování.

Přehrát

00:00 / 00:00

O případu mluvili Jan Štoll, mluvčí ministerstva zdravotnictví a přednosta psychiatrické kliniky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a ředitele Národního ústavu duševního zdraví v Klecanech

„V tuto chvíli si netroufnu komentovat, kdy budou (závěry) k dispozici. Protože je potřeba nejprve celou záležitost řádně prošetřit, shromáždit dostupné dokumenty, provést jejich analýzu a teprve poté uvidíme, jaké je možné přijmout závěry,“ říká náměstek ministra zdravotnictví Petr Landa.

Za vraždu ženě hrozí podle nejmírnějšího paragrafu deset až 18 let vězení. Pokud pachatel někoho úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, může být potrestán v rozmezí od 12 do 20 let vězení. V případě surových či trýznivých vražd hrozí pachatelům i výjimečný trest nad touto hranicí.

Útočnici z Anděla propustili z léčebny v ten samý den, kdy pobodala ženu

Číst článek

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme