V Bulharech na Břeclavsku začnou zpevňovat svah. Práce potrvají možná i týdny

V pátek začnou v Bulharech na Břeclavsku sanační práce na stabilizaci podmáčeného svahu, který se sesouvá do řeky Dyje. Rozhodl o tom krizový štáb. Sesuv ohrožuje dvacet domů stojících jen pár metrů od břehu. Dva z nich už hasiči evakuovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Bulharech na Břeclavsku evakuovali ze dvou rodinných domů jejich sedm obyvatel

V Bulharech na Břeclavsku evakuovali ze dvou rodinných domů jejich sedm obyvatel | Zdroj: ČTK

Hasiči a stavební firma začnou v pátek stavět provizorní silnici, po které pak budou navážet kamení. Chtějí tak zpevnit patu svahu, který se teď v délce několika set metrů sesouvá do řeky.

Tím připraví terén pro sanační práce, které by měly definitivně vyřešit tento problém. Svah na břehu řeky Dyje se dal znovu do pohybu po víkendových lijácích, problémy s ním jsou ale už nejméně osm let.

Záchranné práce na stabilizaci podmáčeného svahu v Buhlarech na Břeclavsku potrvají několik dnů, možná i týdnů. Po tuto dobu musí zůstat sedm evakuovaných lidí mimo své domovy.

Stav nebezpečí platí kvůli sesuvům půdy nejen v Bulharech, ale i v nedalekém Strachotíně, Dolních Věstonicích a Pavlově.


Zvětšit mapu

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme