V Čerčanech projel vlak návěstidlem. Provoz na trati mezi Prahou a Benešovem stál dvě hodiny

Provoz vlaků v železničním koridoru mezi Prahou a Benešovem byl v pátek ráno zhruba na dvě hodiny zastaven. Vlak společnosti Arriva, která tudy od letošního února jezdí, projel ve stanici Čerčany návěstidlem zakazujícím jízdu. Nikdo nebyl zraněn, škoda na zničené výhybce byla vyčíslena na 200 000 korun, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Přes Čerčany vede trať pro příměstské vlaky, ale také rychlíky Českých drah na jih Čech. Některé vlaky musely být odřeknuty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arriva vlak, vlaky, dopravce, nádraží

Arriva vlak, vlaky, dopravce, nádraží | Foto: Filip Jandourek

Spěšný vlak Sp 1381 z Prahy do Benešova projel v Čerčanech na červenou. To se na železnici vyšetřuje podobně jako nehoda. I když se nikomu nic nestalo, tak doprava na trati hodinu a půl stála.

„V 6.44 došlo v Čerčanech k projetí odjezdového návěstidla spěšným vlakem. Podle informacím došlo k poškození výhybky, nehoda se obešla bez zranění, vznikla pouze hmotná škoda a omezení provozu,“ sdělil Českému rozhlasu mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Cestující Českých drah mohou v úseku mezi Prahou a Čerčany využít vlaky regionální dopravy. Z Čerčan do Benešova České dráhy zajistily dopravu náhradní autobusy. Rychlík, který vyjel v pět ráno z Českých Budějovic do Prahy, se vrátí zpět do Benešova, kde jízdu ukončí.

Arriva na svých webových stránkách uvedla, že návěstidlem projel ranní spoj, který z Prahy vyjel v 06.02. Další spoje tohoto přepravce budou odřeknuty. Jde o vlak vyjíždějící z Benešova v 07.06 a spoj z Prahy v 08.02.

"Omlouváme se nejen našim cestujícím, ale i cestujícím dopravce ČD," uvedla Arriva na webu.

České dráhy byly do letošního února jediným přepravcem, který na trati mezi Prahou a Benešovem jezdil. Poslední únorový den začala v tomto úseku jezdit Arriva, která patří do skupiny Deutsche Bahn. Arriva se v Česku specializuje především na autobusovou dopravu, na železnici provozuje ještě spojení mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou.

ČTK, Linda Nguyenová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme