V Kroměříži se na koalici dohodly ČSSD, ODS a Volba pro Kroměříž

Pozice dvou místostarostů plánují zrušit v Kroměříži. Na koaličním vládnutí se tam v noci na dnešek dohodly ODS, ČSSD a Volba pro město.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kroměříž

Kroměříž | Foto: město Kroměříž

Vítězná ČSSD bude mít místostarostu Miloše Malého, který byl také zvolen senátorem. Město by měla řídit občanská demokratka Daniela Hebnarová. Jejím cílem budou mimo jiné úspory na úřadě:

„Plánujeme, že bychom v tomto volebním období zrušili posty dvou místostarostů a jejich kompetence převezmou členové rady. V každém případě si od toho slibujeme jiný model, slibujeme si od toho i určité úspory, a to nejen v rámci tohoto personálního přesunu, ale i v rámci dalších opatření, která připravujeme,“ uvedla Hebnarová.

O rozložení sil na radnicích se dnes vyjednává i v dalších městech, například v Praze, Kutné Hoře nebo v Prostějově.

V Karlových Varech se nově vzdal zastupitel TOP 09 Jaromír Schee svého mandátu. Právě on dosud blokoval uzavření čtyřkoalice K20.Vzniku koalice by tak už patrně nic nemělo bránit.

Pavel Sedláček, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme