V litvínovském Unipetrolu už nehoří, technici zajišťují požárem poškozené potrubí

Chemikálie v trubkách litvínovského Unipetrolu po dvou dnech dohořely. Hasiči místo dál zchlazují a vodou ředí zbývající látky. Podle mluvčího firmy Mikuláše Dudy teď technici pokračují v odběrech vzorků, aby vyloučili výskyt škodlivin v ovzduší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasičům se podařilo dostat pod kontrolu požár v areálu chemičky Unipetrol v Záluží u Litvínova na Mostecku

Hasičům se podařilo dostat pod kontrolu požár v areálu chemičky Unipetrol v Záluží u Litvínova na Mostecku | Foto: Hasičský záchranný sbor ČR

„Žádný z dosavadních odběrů neprokázaly zvýšené hodnoty škodlivin. Naši technici pracují na definitivním zajištění poškozeného potrubí, aby mohla být celá situace definitivně prohlášena za skončenou,“ řekl mluvčí Unipetrolu.

Duda odhaduje, že práce potrvají až do pozdního odpoledne. Pak by měli na místo havárie nastoupit vyšetřovatelé, aby zjistili, jak požár vznikl. Prvotní informace o škodách by firma mohla mít začátkem příštího týdne.

Litvínovská chemička teď funguje v omezeném režimu. Petrochemický provoz je odstaven, rafinérie jede na minimum.

Řidiči musí počítat stále s tím, že provoz na silnici kolem chemičky je omezen, uzavřena zůstává silnice mezi Zálužím a Litvínovem.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme