V lyžařských areálech na jihu Čech napadl nový sníh, lyžařské podmínky se zlepšily

Na jihočeských sjezdovkách se znovu objevil nový sníh. V provozu je většina lyžařských areálů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařský areál v Zadově

Lyžařský areál v Zadově | Foto: Lyžařský areál Zadov

Areál Lipno hlásí třicet centimetrů sněhu - z toho pět centimetrů nového. Na Šumavě se sypal sníh o trochu víc. Na většině sjezdovek - na Zadově, v Železné Rudě a v Kvildě - přibylo deset centimetrů prašanu, takže dohromady tam leží třicet centimetrů sněhu.

Díky nové sněhové nadílce obnovili provoz i v Nových Hutích. Lyžuje se také v dalších menších skiareálech, jako jsou Kozí Pláně, Horní Bystřice, Libín nebo Kubova Huť - tam ale pouze na sjezdovce Školní. Monínec je také v provozu, na sjezdovce tam leží třicet centimetrů technického sněhu.

I na příhraničních sjezdovkách se radují z nového sněhu. Například na svazích ve skiareálu Hochficht leží 35 - 70 centimetrů sněhu, z toho deset nového prašanu.

Otevřeno je dvacet kilometrů sjezdovek a v provozu jsou všechny lanovky a vleky. V běžeckém areálu Schöneben je upraveno 68 kilometrů stop pro klasiku i bruslení.

I leckde na české straně se dá běžkovat. Lyžařská běžecká trasa je upravená v úseku Zadov - Pláně. Ostatní lyžařské trasy v okolí Zadova, Churáňova a Nových Hutí jsou zatím neupravené, ale sjízdné nebo sjízdné s opatrností.

V některých úsecích může ještě být nedostatečná sněhová pokrývka. Sjízdné jsou stopy v prostoru Gerlovy Hutě. Po sněžení je nově najeta i trasa Borová Lada - Knížecí Pláně - Žďárecké sedýlko.

Rolba vyjela včera také na trasy: Kvilda - Prameny Vltavy - Bučina - Knížecí Pláně - Židovská cesta - Signálka - Tetřeví cesta - spojka pod Jezerní slatí.

A pokud bude i nadále sněžit, přibudou o víkendu i další běžecké stopy v okolí Frymburka.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme