V oddací síni je bomba, nahlásila v Trutnově žena. Chtěla překazit svatbu expřítele

Policie v sobotu musela vyklidit radnici v Hostinném na Trutnovsku a přerušit tamní probíhající svatbu, měla se tam prý nacházet bomba. Tu nahlásila žena, která prý chtěla obřad překazit. Obviněné nyní hrozí až pět let za mřížemi za šíření poplašné zprávy. Uvedla to policie na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svatba

Svatba | Foto: stock exchange

Poslední červnovou sobotu žena dvakrát zavolala na tísňovou linku 112. "V Hostinném u Trutnova je v oddací síni bomba," odpověděl nervózní ženský hlas na výzvu policisty.

V Hostinném v tu chvíli probíhal svatební obřad, který musel být kvůli chybnému oznámení okamžitě přerušen. Žena byla poté policií vypátrána přes mobilní telefon, ze kterého volala.

Po oznámení bomby na Hostinnskou radnici neprodleně vyrazili místní policisté současně s hasičskými jednotkami Královéhradeckého kraje. Celkem bylo z městského úřadu a okolních budov evakuováno šedesát osob.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záznam z tísňové linky. Obviněné ženě hrozí pět let vězení.

Následně byl odpojen přívod elektrické energie a provedena odstávka plynového připojení z důvodu nebezpečí výbuchu. Na místě se přesto žádný nástražný výbušný systém nenašel.

Z výpovědi pětadvacetileté ženy vyplynulo, že oznámení učinila ze vzteku a chtěla tak překazit svatbu. Novomanželem byl totiž její bývalý přítel, se kterým se rozešla před čtyřmi lety. V případě prokázání viny jí hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme