V Olomouci shořel velký sklad textilu, škoda je nejméně 40 milionů

Hasiči se od noci potýkají s požárem velkého skladu textilu v ulici Matěje z Janova v Olomouci. Plameny zachvátily halu naplněnou balíky s textilem. Na místě kvůli rozsahu požáru zasahovalo 12 jednotek s celkem asi 90 hasiči. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hasiči nyní nechávají požářiště dohořet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Olomouci hořel sklad textilu

V Olomouci hořel sklad textilu | Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár byl oznámen půl hodiny po půlnoci. „Zasažena byla skladovací hala a třídírna textilu o celkové ploše asi 2000 metrů čtverečních a kancelářské prostory,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči se nejprve soustředili na ochranu okolních objektů, přiléhajících hal a skladů. Protože podél areálu vede plynové potrubí, byli na místo povoláni pracovníci plynáren, kteří zastavili hlavní ventil potrubí.

Uvnitř zasaženého objektu se nacházelo deset tlakových lahví, které hasiči vynesli ven. Vodu na hašení vozili cisternami z nedaleké ulice. Zasažené objekty prohořívaly a postupně se v nich propadaly stropy a řítily obvodové zdi.

Na místě měří kvalitu ovzduší chemická laboratoř, podle Haczikové nejsou zatím limity škodlivých látek překročeny.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu zhruba za pět hodin po oznámení události. Až do večera ale budou pokračovat dohašovací práce. Škoda je odhadována 40 milionů. Příčina požáru zatím známy nejsou. Podle mluvčí olomouckých hasičů Vladimíry Hacsikové začnou vyšetřovatelé příčiny požáru zjišťovat v pondělí.

Majitel vyhořelého objektu vidí příčinu požáru v konkurenčním boji. Škodu odhaduje na 70 milionů.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme