V pardubické věznici se otrávilo 11 vězňů, jeden z nich je v kritickém stavu

V pardubické věznici se přiotrávilo 11 vězňů, jeden z nich je v kritickém stavu. Podle záchranářů se zřejmě předávkovali lékem na srdeční arytmii. Česká televize dříve uvedla, že jeden z vězňů zemřel. To ale zdravotníci ani šéf věznice nepotvrdili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vazební věznice Praha Pankrác

Vazební věznice Praha Pankrác | Foto: Filip Jandourek

Ředitel pardubické věznice Tomáš Kubín uvedl, že do nemocnic bylo převezeno 11 odsouzených s podezřením na intoxikaci zatím nespecifikovanými léky.

Úmrtí jednoho z vězňů nepotvrdil, stejně jako mluvčí Zdravotnické záchranné služby Helena Škuligová.

Vězni si zřejmě plánovaně vzali velkou dávku léků na srdeční arytmii. Záchranáře kontaktovala věznice okolo 17. hodiny. Zdravotníci všem vypumpovali žaludek, dva z otrávených museli resuscitovat.

„Osm těchto lidí ve věku kolem 20 let bylo převezeno do pardubické nemocnice, podle závažnosti stavu byli rozmístěni na různá oddělení. A po dvou hodinách jsme byli opět voláni do věznice, že došlo k další hromadné úmyslné otravě tímto preparátem u třech mladých mužů. Ty jsme převáželi do chrudimské nemocnice,“ řekl Českému rozhlasu ředitel pardubických záchranářů Pavel Svoboda.

Okolnosti hromadné intoxikace v pardubické věznici zatím nejsou jasné. Vězeňská služba nevyloučila, že mohlo jít i o zneužití návykových látek.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme