V Praze se v sobotu ráno kvůli Blance uzavře Strahovský tunel

V Praze se v sobotu v osm hodin ráno uzavře více než dvoukilometrový Strahovský tunel, který je součástí městského okruhu. Stavaři a technici jej budou deset dnů napojovat na křižovatku Malovanka a na tunelový komplex Blanka. Uzavírka tunelu skončí v úterý 14. července v pět ráno. Řidiči musí počítat s komplikacemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strahovský tunel

Strahovský tunel | Foto: Filip Jandourek

Strahovský tunel představuje důležité dopravní spojení Prahy 5 a 6. Na Smíchově navazuje na tunel Mrázovka a ústí na hranici čtvrtí Břevnov a Střešovice křižovatkou Malovanka.

Řidiči budou od soboty tento úsek obousměrně objíždět směrem po Plzeňské ulici do Motola a dále přes Vypich po Bělohorské a Patočkově ulici. S komplikacemi musí počítat i v okolí tunelového portálu na Smíchově. Značené budou objížďky kolem smíchovského nákupního centra.

Tunelový komplex Blanka, který včetně napojení na Strahovský tunel vyjde na 43 miliard korun, by se po opakovaných odkladech měl otevřít v polovině září. Datum uvedli dodavatelé stavby.

Dopravní stavba, kterou zadala politická garnitura pod vedením bývalého primátora Pavla Béma (ODS), měla být zprovozněna v roce 2011. V průběhu let se projekt prodražil minimálně o šest miliard korun.

Rozhodčí soud řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Nadále pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS).

Strahovský tunel uzavřen - objízdná trasa | Foto: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme